Start de Quiz!

Een vriend is ziek en kan zijn krantenwijk niet lopen. Wat doe jij?

volgende!

Je hebt ruzie met je vriend. Wat doe jij?

volgende!

Een vriend komt vaak naar school zonder ontbijt en heeft ook niets mee voor de lunch. Hij zegt er zelf niets over. Wat doe je?

volgende!

Je vriend is verdrietig. Wat doe jij?

volgende!

Wat ben jij voor een vriend?

volgende!

Welke eigenschappen vind jij belangrijk bij een vriend?

volgende!

Hoe belangrijk is vriendschap voor jou?

volgende!

Je leert een nieuwe vriend kennen. De rest van jouw vriendengroep kent deze persoon nog niet. Wat doe je?

Volgende!

Je wilt graag bij een bedrijf gaan werken waar een vriend ook al werkt. Wat doe je?

Volgende

Op social media zie je een foto voorbij komen van jouw vriendengroep zonder dat jij wist dat er iets te doen was. Wat doe je?

Volgende

Een van je vrienden doet het heel slecht op school. Spijbelt veel en is niet meer gemotiveerd. Wat doe je?

Volgende

Een van je vrienden is heel populair (meeste volgers op insta van de hele school). Deze vriend vindt merkkleding en dure spullen erg belangrijk en kleineert steeds vrienden die daar niet aan mee kunnen of willen doen. Wat doe je?

bekijk resultaat!

Jij bent een ...

Jij bent de

Iemand die niet snel vrienden maakt. Maar als je vriend bent van deze persoon, dan kan je rekenen op een betrouwbaar iemand. Iemand die altijd voor je klaar staat. Iemand die in eerste instantie meestal onopvallend is. Vooral op verdrietige momenten ontdek je deze vriendschap door extra berichtjes of aandacht. Een best friend forever.

Tip voor de Best Buddy:

Ben trots op wie je bent. Je hoeft jezelf niet altijd weg te cijferen.

doe de test opnieuw!

Jij bent een ...

Jij bent de

Iemand die goed kan luisteren. Een vriend die vragen stelt en ook eerlijk antwoord geeft op vragen die jij stelt. Echt iemand waar je een goed gesprek mee kan voeren. Zal nooit achter jouw rug om over jou praten met iemand anders. Bij ruzie kan deze persoon heel goed bemiddelen en zorgen dat het snel weer goed komt.

Tip voor de Betrouwbare:

Wees je ervan bewust dat niet iedereen zo betrouwbaar is als jij. Dat kan je niet veranderen, maar het is wel goed dat je hier af en toe bij stilstaat.

doe de test opnieuw!

Jij bent een ...

Jij bent de

Iemand die makkelijk vrienden maakt en heel veel vrienden heeft. Een allemans vriend wordt dit ook genoemd. Binnen een groep is dit degene die altijd alles organiseert. Of het nu gaat om het samen afspreken, het kopen van een gezamenlijk cadeau of het aanmaken van een groepsapp. Een maatje van iedereen.

Tip voor een Allemans vriend:

Geef anderen ook een keer de kans om iets te organiseren. Of betrek anderen bij jouw plannen. Zo kan een vriend van jou leren.

doe de test opnieuw!

Jij bent een ...

Jij bent de

Iemand met veel vrienden en kennissen. Deze persoon vindt het fijn en makkelijk om de leider van de groep te zijn. Neemt dan ook vaak het voortouw als er beslissingen moeten worden genomen en heeft een natuurlijk overwicht.

Tip voor een Aanvoerder:

Vergeet niet om je vrienden te betrekken bij de keuzes die je maakt en hak pas knopen door als je met iedereen hebt gesproken. Zo organiseer je draagvlak voor je beslissingen en voorkom je teleurstellingen.

doe de test opnieuw!
Vraag 0 / 12